RALLY DE LA MARIÑA.
Nueva edición del Rally de la Mariña lucense válido para el Campeonato Gallego de Rallies con una nueva victoria absoluta para el equipo formado por Víctor Senra y Jose Murado con el Citroën C3 WRC. Está claro que es imposible que Meira, Caamaño, Jorge Pérez con sus R5 sean capaz de plantar cara a ese coche, ya que estamos hablando de 2 segundos más rápido por kilómetro, así es imposible.

Haciendo un pequeño símil con la Fórmula 1, solo se le podrá ganar si el piloto líder comete un error o tiene un fallo mecánico. Verstappen imparable en F1 y Senra lo mismo en el campeonato gallego de rallies.

“””””””

CATRO DE CATRO PARA SENRA E MURADO NO CAMPIONATO XUNTA DE GALICIA DE RALLYES

Víctor Senra e José Murado, aos mandos do Citroën C3 WRC foron os vencedores do Rallye Mariña Lucense, cuarta proba puntuable para o Campionato Xunta de Galicia da modalidade.

Senra e Murado non deron opción durante toda a xornada a calquera dos seus rivais, ao finalizar a carreira lucense cunha vantaxe de 1:20 minutos sobre Alberto Meira e Avelino Martínez, que acadaron a segunda posición final logo dunha fermosa loota con Daniel Berdomás e Brais Mirón, que despois de ser segundos durante boa parte do día caeron na clasificación por diversos problemas.

Completaron o podio da proba Jorge Pérez e Miriam Vera, nunha boa proba en xeral para o equipo do Hyundai.

Alberto Otero e Jordán Vázquez e Dani Berdomás e Brais Mirón foron cuartos e quintos clasificados, respectivamente.

Dentro da Top Ten Pirelli Driver Autia B, primeiro posto para os líderes deste formato, Antonio Fernández e Alberto González, seguidos de Manuel Souto e Laila Porta no seu debut co Citroën Ds3 R3T e de Pedro Reija e Adrián Álvarez.

Óscar Gallego e Uxía Rodríguez lograron o triunfo na Pirelli AMF por diante de Javier Eiras e Álvaro García e Fran Cebey e Óscar Ferrín.

Dentro do Volante FGA, primeiro posto para os líderes do campionato, Marco Lorenzo e Diego Gil (1° PXP25), seguidos de Adrián Torreiro e Pedro Rivas (2° PXP25) e Roberto Suárez e Cristian García. Terceiro na PXP foi Lorenzo Rivera e Alberto Muiños.

Xa para rematar, dentro do Criterium Galicia Recalvi, segunda victoria para Yeray González e Xoel Álvarez, que ademáis foron os mellored da Beca24. O segundo posto foi para Eliott Gómez e Moncho Seoane e terceiro Daniel Romero e Juan Maceda.

A próxima proba do Campionato Xunta de Galicia de Rallyes levará a os deportistas ata o Rallye de Pontevedra os días 31 de mayo e 1 de xuño.